Trommelmotoren

U kan bij ons terecht voor AC motoren,
DC motoren, Trommelmotoren en meer

Trommelmotoren bij Lambregt

Sinds enkele jaren zijn wij het verkoop- en servicepunt van Procon trommelmotoren in België. Deze trommelmotoren worden ingezet op plaatsen waar strenge hygiënevoorschriften gelden. Vooral de voedselverwerkende industrie streeft constant naar maximale voedselveiligheid, duurzaamheid en optimale reinigingsmethoden.

De Procon trommelmotoren bevatten GEEN OLIE. Door hun unieke constructie, waarbij het voedingsgekeurd smeermiddel in een gesloten tandwielhuis zit en gebruik gemaakt wordt van High Performance vetsmering, leveren deze trommelmotoren een zeer hoog rendement.

De Procon Palletdrive is de meest robuuste in zijn soort. Door zijn compacte inbouw is hij zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld palletliften, haakse overzetters, draaitafels, etc. De aandrijving is in de rol geïntegreerd, neemt dus geen extra ruimte in. Zo heeft u de meest compacte aandrijving denkbaar. Door de diameter van 89 mm is het zeer eenvoudig deze in een bestaand ontwerp op te nemen, omdat dit een standaard maat is. Verkrijgbaar in verzinkte en RVS uitvoering.

Tandriemen worden vaak ingezet vanwege hun nauwkeurigheid omdat er geen slip optreedt. Procon kan in de trommelmotoren een rem en/of een encoder inbouwen waardoor exact positioneren van goederen op een baan mogelijk wordt, zonder dure servotechnnieken in te zetten. In combinatie met bijvoorbeeld een frequentie omvormer kan een product heel nauwkeurig op een bepaalde positie worden geplaatst.

Tandje erbij? Sprockets!
procon sprocketsKunststof schakelbanden en banden met een geprofileerde onderkant (de zogeheten Positive Drive banden) worden vanwege hun reinigbaarheid en hygiënische eigenschappen veel toegepast in de voedingsmiddelenindustrie.

Borstels aandrijven is een typische toepassing waarbij alle goede eigenschappen van een trommelmotor tot hun recht komen. Het is een zeer compact in te bouwen aandrijving, waarbij alle bewegende delen binnen de borstel vallen. Onderhoudsvrij en geruisarm. Hygiënisch en betrouwbaar in stoffige en vochtige omgevingen.

Procon trommelmotoren, gesmeerd met hoogwaardig vet én onderhoudsvrij. Nooit meer een olielekkage!

Contact opnemen

Meer informatie?
Vul het onderstaande formulier in

Bellen

+32 3 844 28 32

  Adres

  Molenweg 97-101 2830 Willebroek

  Openingstijden

  maandag tot vrijdag
  van 08.00u tot 12.00u
  van 13.00u tot 17.00u